Sedmi krug glasanja za lokalnu vlast u Šavniku prekinut, naredni izbori biće održani 11. decembra 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Sedmi krug glasanja za lokalnu vlast u Šavniku danas je prekinut, a naredni izbori na dva biračka mesta – u zgradi opštine i Kruševicama – biće održani 11. decembra, odlučila je Opštinska izborna komisija.

Kako prenosi RTCG, jutros, dva sata nakon otvaranja birališta, prekinuto je glasanje u zgradi opštine, a zatim i u Kruševicama.

Razlog je isti kao prethodnih puta, članovi odbora iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“ nisu dozvolili da glasaju građani za koje tvrde da nisu iz Šavnika.

Na biračkom mestu u zgradi opštine Šavnik pravo glasa imaju 483 birača, a u selu Kruševice 58 birača.

Kako prenose Vijesti, birački odbor u zgradi opštine Šavnik nije uspeo da se dogovori o nastavku glasanja – četiri člana bila su za nastavak glasanja, a isto toliko njih da se glasanje prekine, pa su odluku prepustili Opštinskoj izbornoj komisiji.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gde se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Glavni politički protivnici, dosadašnja gradska vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista i Demokratski front i Demokrate, s druge, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa, navodi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari