Stevandić: Na svečanoj sednici parlamenta RS obratiće se Ana Brnabić 1FOTO: N1.ba

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić najavio je, nakon Svesrpskog sabora održanog 8. juna u Beogradu, svečanu sednicu parlamenta RS na kojoj bi početkom jula trebalo da se obrati predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, javlja večeras RTRS.

Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru, početkom jula trebalo bi da dobije potvrdu u parlamentu Srpske, navodi RTRS, uz ocene zvaničnika Srbije i RS da je Sabor u Beogradu „od istorijskog značaja za srpski narod“.

Osim političkog jačanja, Svesrpskim saborom, stvorene su nove mogućnosti za saradnju i razvoj ekonomija sa obe strane Drine.

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, trebalo bi da, početkom jula, bude verifikovana u NSRS.

Predstavnici vladajuće većine očekuju podršku dve trećine poslanika, navodi RTRS.

„Nadam se da ćemo naći način da jednim zajedničkim zaključkom kažemo da niko neće dovoditi u pitanje 9. januar (Dan Repubčike Srpske). Rekao sam da je ta odluka doneta na referendumu, a iznad te odluke ne može biti nikakva odluka Vlade ili ove Narodne skupštine“, citira RTRS izjavu predsednik NSRS Nenada Stevandića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari