Tužilaštvo BiH: Današnja akcija nastavak borbe protiv organizovanih narko-struktura u BiH i regionu 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je današnje hapšenje četvorice osumnjičenih za organizovani kriminal u akcijama Transporter i Storidž deo odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala koje deluju u BiH i zemljama regiona.

„Akcija je usmerena na četiri osobe, osumnjičene da su duži vremenski period, kao članovi organizovane kriminalne grupe, vršile krivična dela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, kao i na osobe koje su, koristeći svoj službeni položaj, pomagali ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da ove aktivnosti predstavljaju „nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona“.

„U okviru akcije ostvarena je značajna medjunarodna saradnja, koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija“, naglašava se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da medju osumnjičenim osobama ima i ovlašćenih službenih lica, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

„Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima“, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Na području Banjaluke i Gradišle uhapšeni Srđan Rađević (22), Miloš Lukajić (33), Davorin Popović (42), kao i i Robert Radonić (53), pripadnik Obaveštajno-bezbednosne službe BiH (OBA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari