Uhapšeno 14 navijača FK Ibar zbog nereda na utakmici sa FK Nikšić 1Neredi na utakmici FK Ibsr-FK Nikšić Foto: TVCG/printscreen

Zbog nedoličnog ponašanja na fudbalskoj utakmici protiv FK Nikšić u Rožajama, uhapšeno je 14 navijača FK Ibar, saopšteno je iz Uprave policije.

„Nakon incidenta koji se dogodio u Rožajama 23. maja na fudbalskoj utakmici koja se odigrala između FK Ibar i FK Nikšić, službenici Odeljenja bezbednosti Rožaje preduzeli su mere i radnje iz svoje nadležnosti i podneli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i protiv 13 lica prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnom redu i miru“, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije podsećaju da je tokom utakmice u Rožajama došlo do narušavanja javnog reda i mira, javlja Radio-televizija Crna Gora.

„Tom prilikom su navijači FK Ibar, tzv. ‘Gazije’, na teren ubacili više pirotehničkih sredstava koja su prouzrokovala stvaranje tzv. dimne zavjese, koji momenat su iskoristili, preskočili zaštitnu ogradu i fizički napali neke od igrača FK Nikšić kojima je nakon događaja ukazana ljekarska pomoć, te je konstatovano da je pet igrača zadobilo lake tjelesne povrede“, dodaju iz policije.

Policijski službenici su, kako se dodaje u saopštenju, primenom policijskih ovlašćenja sprečili dalji fizički sukob i veći incident.

Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac po čijem nalogu su prikupljena obaveštenja od pomenutih lica, te je protiv M.N. (30) podneta krivična prijava i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

„Takođe, pripadnici Odeljenja bezbednosti Rožaje preduzimaju aktivnosti na identifikaciji i lociranju ostalih eventualnih počinilaca prekršaja i krivičnih dela iz ovoga događaja, te aktivnosti i u delu utvrđivanja odgovornosti FK Ibar, kao organizatora sportske priredbe u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.