Privedeno 57 navijača Budućnosti zbog nereda u Zagrebu 1Ilustracija Foto: mup.gov.rs

Hrvatski mediji danas su objavili da se 12 navijača našlo pred Prekršajnim sudom u Zagrebu, od kojih su deset državljana Crne Gore, a dvojica Srbije.

Protiv njih 45 izdat prekršajni nalog  zbog kršenja 4. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, to jest, zbog podsticanja na mržnju pesmama, tuče i alkoholisanja, prenosi RTCG.

Kako RTCG navodi, oglasio se i ministar sporta Crne Gore koji je apelovao  na navijače domaćih klubova i reprezentacije da se uvek ponašaju uzorno.

RTCG podseća  da je juče u Zagrebu privedeno 57 ljudi uoči utakmice Cedevite i Budućnosti. Janović je kazao da njegov resor nema više informacija o tom incidentu.

„Apelujem na naše navijače kao i sportiste da se uvek ponašaju uzorno. I sportisti i navijači moraju snositi eventualnu odgovornost za svoje ponašanje“, kazao je Janović na radnom doručku s crnogorskim sportskim novinarima.

On je podsetio da se taj incident desio u Hrvatskoj, i da navijači zbog toga ne podležu Crnogorskom Zakonu o sprečavanju  nasilja i nedoličnog ponašanja na sprotskim priredbama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari