Vijesti: Ubica sa Cetinja imao dozvolu za oružje, ustreljen sa oko 20 metaka 1EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Balističari i patolozi proceniće kojim oružjem je Borilović pucao, a koje su rane smrtonosne

Vuk Borilović je pogođen sa najmanje pet metaka, pokazala je obdukcija.

Prema saznanjima „Vijesti“, obdukcija pokazuje da je bilo najmanje pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će ocijeniti kojim oružjem je Borilović pucao, a koje su smrtonosne.

Borilović je juče u centru Cetinja ubio deset sugrađana, među kojima dvoje maloletne dece, a šestoro ranio.

„Vijesti“ saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je izvršio neviđeni masakr na Cetinju, jer je kao lovac imao dozvolu za oružje.

Borilović je tokom krvave drame nasumično gađao komšije, hitnu medicinsku pomoć, pripadnike policije i prolaznike iz lovačke puške.

Kako navode nadležni, tokom razmene vatre sa policijom, na njega je pucao sugrađanin, pišu Vijesti.

Borilović je prethodno odbio da se preda organima reda, iako je bio opkoljen.

Ipak, crnogorska policija saopštila je danas da, na osnovu prikupljenih saznanja, postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B. koji je na Cetinju ubio 10 osoba, koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje zločina, kao i da je tim povodom bio zakazan njegov specijalistički pregled.

Ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu V.B. na porodicu podstanara, i zato ne treba dovoditi u uzročno-posledičnu vezu ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda, navela je Uprava policije.

Na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave i prikupljena obavještenja, V.B. je u petak oko 15:30 obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, zbog zaštite oštećenih i svedoka, nije objavljen, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući ubio porodicu koja je kod njega stanovala.

Tom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba policija, zbog razloga bezbednosti ne želi da se za sada izjašnjava, ali koji potvrđuju prethodne navode.

Kada je policija stigla, V.B. (34) je pucao na njih, a oni su uzvratili sa oko 20 metaka.

Prilikom razmene vatre jedan policajac je pogođen u glavu, a uviđajem je utvrđeno da je jedan od metaka koji su ispalili policajci ispalili teško ranio V.B.

Policija ističe da, nakon razmene vatre njihovih pripadnika i ubijenog V.B, „shodno njihovim izjavama i izveštajima“, u jednom trenutku on više nije upotrebljavao oružje.

To potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. i ovaj mu je rekao da je ubio veći broj lica, da je teško ranjen i da misli da neće preživeti.

U saopštenju se ističe da se i dalje utvrđuju okolnosti da li je smrt V.B. nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog projektila koji je za na sada tačno neutvrđen način ispalio građanin i da, u tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se provjeravaju daljim policijsko-tužilačkom aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari