Vlasnik restorana u Zagrebu zabranio ulaz "pederima", pa sad ima posla s policijom 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

„Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog objave na društvenim mrežama“, za DNEVNIK.hr poručila je PU zagrebačka.

Policijski službenici protiv 48-godišnjaka podneće će optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vlasnik restorana Tihi Gaj u Zagrebu, Miroslav Radičević, u nedelju uveče je na Fejsbuku objavio da je u njegov restoran „strogo zabranjen ulaz pederima“.

Iako je Radičević sledeće jutro obrisao tu objavu, u medijima se pojavio skinšot na kojoj se ona nalazi, a javnost je vrlo oštro osudila njegov govor mržnje.

Istog dana Radičević je na Fejsbuku napisao: „Izvinjavam se se ako se neko našao uvređen, objava je pogrešno protumačena.“

Kako smo čuli sa strane, nakon te objave u ponedeljak restoran je bio zatrpan brojnim pozivima gnevnih građana, koji su poprilično revoltirani.

„Moja objava krivo je shvaćena, nisam mislio to što sam napisao. Tu nedelju uveče u restoranu je bila grupa pijanih i napornih gostiju koji su bili vrlo neugodni, maltretirali su nas i u ljutnji sam to napisao. Iako to nisam tako mislio. Malo sam popio tu večer te sam to napisao u afektu. Nisam mislio na seksualnu orijentaciju, već na zločeste ljude, mislio sam na karakternu osobinu“, rekao nam je Radičević u utorak.

Otkrio je da je sledeće jutro, kada se probudio, shvatio što je napisao i odmah obrisao objavu.

„Nisam očekivao da će to otići u takvom smeru jer u naš lokal svi su dobrodošli. Ovim poslom bavim se skoro 30 godina, nasledio sam ga od oca, a sada polako učim sinove da preuzmu posao. Još jednom se izvinjavam zbog te objave i toga što sam napravio, ali nisam tako mislio. U naši lokal su svi pozvani i nikome nije zabranjen ulazak“, rekao je.

Upitali smo ga šta mu je rekla porodica: „A što bi mi rekla, pitali su me što mi je bilo. Ne delim ljude po seksualnim sklonostima, niti privatno niti poslovno, a kamoli da bih nekom zabranio ulazak restoran“, zaključio je vlasnik restorana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.