Vučić kao Milošević?: Kako regionalni mediji pišu o snimku obraćanja Aleksandra Vučića? 1Foto: Beta/Miloš Miškov/EPA PHOTO EPA/SAŠA STANKOVIĆ/ss-fob

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je snimak na svom instagram nalogu. Rečenica koju je izrekao u snimku mnoge je podsetila na rečenicu koju je, pre pada s vlasti, izrekao Slobodan Milošević. Regionalni mediji izvestili su o tome.

„Srpski predsjednik Aleksandar Vučić sugerirao je oporbi dan nakon petog u nizu masovnih prosvjeda, na kojima je zatraženo i njegovo povlačenje s dužnosti šefa države, da u parlamentu predlože raspisivanje referenduma o povjerenju predsjedniku Republike i ponovio da se vlast neće mijenjati na ulici“ piše zagrebački Indeks.

„U nedjelju ujutro uslijedila je druga, slično intonirana poruka na Instagramu uz poziv na jedinstvo i zajedničko djelovanje, ali i uz ocjenu da ga se pokušava srušiti izvana“, nastavlja Indeks prenoseći rečenicu koju je, kako kažu, identična Miloševićevoj:

„Ne ruše neki izvana Srbiju zbog nekog Vučića, već ruše nekog Vučića zbog Srbije. Za njih je važno da je Srbija što je moguće slabija. Mi moramo raditi da Srbija bude jača, da bude snažnija.“

„Ne komentirajući zahtjeve prostesta, bez riječi o desetinama hiljada građana zemlje koju vodi, koji su na ulicama jasno iskazali svoje nezadovoljstvo, izrekao je ne približnu, već identičnu rečenicu kao zločinac čija je vlada pala nakon sličnih demonstracija 2000. godine“ piše Klix dodavši:

„Slučajno ili ne, iste riječi izgovorio je Slobodan Milošević 2000. godine. “Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego Miloševića zbog Srbije”, rekao je 2000. godine Slobodan Milošević“.

„Je li simptomatično da Vučić poseže za Miloševićevom retorikom koju je njegovao neposredno prije pada s vlasti, pokazat će vrijeme, no sličnosti dva režima su očite“.

„Ponovo se oglasio predsjednik Srbije: Opet ću primati građane, naša zemlja je u teškoj situaciji“ naslovljava svoj tekst Oslobođenje.

„Vučić se oglasio na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav navodeći da je Srbija u teškoj geopolitičkoj situaciji“.

„Naveo je da se na primjeru Beograda na vodi pokazalo da uprkos svim teškoćama, otporima i pristicima kada su ujedinjeni građani u želji da guraju stvari naprijed to mogu da realizuju.

„Najavio je i da će narednih dana nastaviti sa posjetama različitim opštinama i okruzima u Srbiji, a u Predsjedništvu da će ponovo primati građane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari