Zbog ratnog zločina uhapšen Goran Sarić, policijski general MUP Republike Srpske 1FOTO: Istraga.ba

Goran Sarić, policijski general MUP-a Republike Srpske, uhapšen je danas u akciji SIPA na području Bijeljine i Sokoca, zbog sumnje da je odgovoran za ubistva 22 člana porodice Sejmenović, Sarajlić i Malagić, prenosi Istraga.ba.

On je, navodi se, uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, a zajedno sa još šest osoba, osumnjičen je da je počinio krivično delo zločin protiv civilnog stanovništva.

Svi uhapšeni su osumnjičeni da su u zoru 25. septembra 1992. godine učestvovali ubistvu 22 člana porodica Sarajlić, Sejmenović i Malagić, navodi istraga.ba i dodaje da je među ubijenim civilima bilo sedmoro dece.

„Još tada je saopšteno da su ovaj zločin počinili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, poznate pod imenom Pahuljice. Oni su iz kuća u bijeljinskom naselju Bukreš izveli sve civile koji su se tu zatekli, te ih odveli na obalu reke Drine u mestu Balatun, gde su ih i pobili. Tela ubijenih su bačena u Drinu, a deset godina kasnije, u Sremskoj Mitrovici u Srbiji pronađeni su posmrtni ostaci 13 osoba, gde su ukopani pod oznakom NN“, navodi sarajevski portal.

Podseća se da je uhapšeni Goran Sarić tokom rata bio komandant Specijalne brigade policije Republike Srpske te da mu se do sada dva puta sudilo za ratne zločine u BiH.

„Bio je optužen da je počinio krivično delo genocid u Srebrenici, ali ga je Sud BiH oslobodio. Osim toga, bio je optužen i za ratne zločine u Sarajevu, ali je i u tom predmetu oslobođen“, piše istraga.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.