Žestoki protesti protiv „bugarizacije“: Negodovanja bukte u Severnoj Makedoniji

Ostavite komentar

  1. Ne znam zasto negoduju? Otkacili su se od SFRJ gde su imali povlascen polozaj i umesto da su se borili da ta zajednica opstane upali su u zamku misleci da mogu da kradu ime tudje nacije i drzave? Evo sad im njihova braca Bugari, kao sto im i dolikuje, zabijaju noz u ledja. Srbi vam nisu valjali, zabranjivali ste nam nasa prezimena, primoravali na njihovu promenu, nelegalno se otcepili od SPC i redno je da vam neko kaze STOP.

  2. Izmešali ste babe i žabe, ali nema veze. Važno da ste spomenuli Srbe kao zalog zajedništva, tu ste promašili temu načisto.

  3. Kada bi se pitao narod sve bi drugačije bilo. Verujem da velika većina makedonaca želi neko ujedinjenje sa Srbijom, i da bi samo u takvoj zajednici mogli da ostvare svoje nacionalne interese i identitet. Ovako maltretiraće ih decenijama Grčka, Bugarska i Albanija pod vođstvom zapadnih kreatora. Biće i Bugari i Turci i indijanci sa sve Mikenskom arhitekturom i spomenicima. Šta god je zapadu u interesu

Ostavite komentar

Region

Osmani: Srbija ne želi dobrosusedske odnose u regionu 10

Osmani: Srbija ne želi dobrosusedske odnose u regionu

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dočekao je uz najviše državne počasti predsednicu Kosova Vjosu Osmani koja boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori. "Uveren sam da će razgovori potvrditi bliske i kvalitetne dobrosusedske odnose, snažnu posvećenost evropskoj i evroatlantskoj viziji i dati podsticaj jačanju međudržavnih odnosa Crne Gore i Kosova", napisao je Đukanović na Tviteru, prenose crnogorski mediji.

Naslovna strana

7. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.