Rusija zatvara nebo za Nemačku, Španiju, Italiju, Francusku i još desetine zemalja 1Foto: Pixabay/Blende12

Rusija zatvara nebo za Nemačku, Španiju, Italiju, Francusku i još desetine zemalja uvodeći im recipročne mere, saopštila je danas Rosaviacija.

„U skladu sa normama međunarodnog prava, kao odgovor na zabranu evropskih država da obavljanje letova civilnih aviona kojima upravljaju ruski avioprevoznici i/ili su registrovani u Rusiji, uvedeno je ograničenje na letove avio-prevoznika 36 država“, navodi se u saopštenju.

Među tim zemljama su sve članice Evropske unije, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada.

Ograničenja se, kako je precizirano, odnosi na avio-prevoznike iz Austrije, Albanije, Angvile, Belgije, Bugarske, Britanskih Devičanskih Ostrva, Velike Britanije, Mađarske, Nemačke, Gibraltara, Grčke, Danske (+ Grenland, Farska Ostrva, Teritorijalno more ), Džersija, Irske, Islanda, Španije, Italije, Kanade, Kipra, Letonije, Litvanije, Luksemburga, Malte, Holandije, Norveške, Poljske, Portugalije, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Finske, Francuske, Hrvatske, Češke, Švedske i Estonije.

Evropska unija i druge zemlje, uključujući Kanadu, u nedelju su odlučile da zatvore vazdušni prostor za sve ruske avione i kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.