Sigal čestitao Vladimiru Putinu 70. rođendan: On je jedan od najboljih predsednika ikad 1Foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK

Glumac Stiven Sigal čestitao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu 70. rođendan i izrazio podršku njegovom režimu.

„Danas je rođendan predsednika Vladimira Putina. Mislim da sada živimo u veoma, veoma teškom vremenu. On je jedan od najvećih svetskih lidera i najboljih predsednika ikada. Molim se i nadam se da će dobiti podršku, ljubav i poštovanje. da zaslužuje. Nadam se da će sve nevolje koje se sada dešavaju uskoro proći i da ćemo živeti u svetu mira“, rekao je juče on.

Njegova rođendanska čestitka ruskom predsedniku dolazi šest meseci nakon što je u Moskvi održana večera u čast Sigala. Na događaju, koji je održan povodom obeležavanja Sigalovog 70. rođendana, glumac je gostima, među kojima su bili i ljudi koji su stavljeni na listu sankcija EU kao odgovor na Putinovu invaziju na Ukrajinu, rekao: „Vi ste moja porodica i moji prijatelji. I ja vas volim svi i stojimo zajedno, u dobru ili u zlu“.

Dugogodišnji Putinov prijatelj dobio je ruski pasoš 2016. godine, a nakon što je izrazio podršku aneksiji Krima, postao je specijalni izaslanik Rusije u SAD 2018. godine.

Sigal i Putin su zajedno fotografisani u nekoliko navrata, a veruje se da ih je povezala zajednička ljubav prema borilačkim veštinama. 2021. glumac se pridružio nominalno opozicionoj političkoj stranci Pravedna Rusija za istinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.