Foto: Pixabay/Ioana_radu

Sistem elektronske naplate putarine na Koridoru 10 je završen, prenosi portal Grcka.info. Ovaj projekat smanjiće zastoje i duge kolone na naplatnim rampama sa kojima su se turisti za Grčku suočavali prethodnih godina, a planirano je da se uvedu kartice koje će vozači kupovati pri ulasku u zemlju.

Ministar saobraćaja i komunikacija Goran Sugareski je rekao da će se saobraćaj na svim naplatnim stanicama na autoputu pratiti preko Centra za monitoring i kontrolu.

Centar će kontrolisati sve naplatne stanice kroz zemlju, a sa njim će biti povezane i kamere koje će ubuduće biti postavljene pored svih autoputeva i kontrolnih punktova u Negotinu, duž magistralnog puta Demir Kapija – Smokvica i u Kičevu za autoput do Ohrida. Vozači će moći da prijave probleme na putevima i kontrolisaće se ceo saobraćaj.

Elektronska naplata putarine na autoputu od Tabanovca do Bogorodice je u završnoj fazi i trebalo bi da počne da se koristi u maju dok će deonice od Skoplja do Gostivara biti uključene u drugoj fazi.

„U maju bi trebalo da počne sa radom nova naplatna rampa kod Đevđelije, a do juna i rampa u Demir Kapiji“, rekao je Sugareski.

Povezani tekstovi