Tokijski sud odbio zahtev bivšeg šefa Nisana Gona za puštanje iz zatvora uz kauciju 1Karlos Gon Foto: EPA/ YOAN VALAT

Sud u Tokiju odbio je danas najnoviji zahtev bivšeg predsednika upravnog odbora Nisana Karlosa Gona za izlazak iz zatvora uz kauciju.

Gon je uhapšen pre nešto više od dva meseca. Tokijski okružni sud odbio je zahtev iako je Karlos Gon obećao da će nositi elektronsku narukvicu, predati pasoš i plaćati obezbeđenje koje odobre tužioci.

Gon, 64, u pritvoru je od 19. novembra. Tokijski sud je odbio njegov prethodni zahtev za puštanje na slobodu uz kauciju prošle nedelje. Očekuje se da će njegovi advokati uložiti žalbu na najnovije odbijanje, kao što su radili za ranija odbijanja suda da ga uslovno puste iz zatvora.

Gon koji je vodio kompaniju Nisan dve decenije optužen je da je falsifikovao finansijske izveštaje, lažno prikazivao svoja primanja od Nisana tokom osam godina. Osumnjičen je da je svojim delovanjem učinio da Nisan snosi investicione gubitke i isplatu jednom saudijskom poslovnom čoveku.

Gon kaže da nije kriv jer njegova primanja nikad nisu bila fiksna, da Nisan nije pretrpeo gubitke i da je isplata bila za legitimne usluge. Do početka sudjenja Gonu mogli bi da prodju meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.