U Albaniji peti dan protesta zbog ubistva 25-godišnjaka 1Foto:beta

U Tirani su danas, peti dan zaredom, nastavljeni protesti zbog ubistva 25-godišnjaka koji je prekršio policijski čas uveden zbog pandemije korona virusa.

Skup je počeo mirno na glavnom trgu u Tirani odakle su demonstrati prošetali do sedišta vlade uzvikujući „Nema pravde, nema smirenosti“ i „Pravda za Klodijana“.

Protesti su izbili prošle srede pošto je u noći izmedju ponedeljka i utorka policija ubila 25-godišnjeg Klodijana Rašu iz vatrenog oružja.

Demonstranti su danas tražili ostavku šefa policije i puštanje svih koji su uhapšeni tokom sukoba sa policijom na ranijim protestima.

Okupljeni su posle šetnje ispred sedišta vlade počeli da bacaju kamenice na policijsku stanicu u Tirani. Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Policija je ranije navela da je ubijeni Raša ignorisao naredbu da stane i pobegao. Zbog tog incidenta uhapšen je policajac koji je pod istragom zbog „ubistva uz prekoračenje neophodne samoodbrane“.

Policija je danas saopštila da je od početka protesta oko 300 ljudi optuženo za organizovanje neodobrenog protesta u vreme pandemije korona virusa i za druga kršenja zakona.

Vlasti su navele da je na protestima povredjeno 26 policajaca i četiri demonstranta.

I u drugim gradovima Albanije danas su održani manji protesti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.