U Budvi ponovo incidenti, na sednici Skupštine opštine bačen suzavac 1Budva-ilustracija Foto: Pixabay/Falco

Neredi i incidenti u Budvi zbog smene vlasti u toj crnogorskoj opštini nastavljeni su i danas, a na sednici Skupštine opštine na kojoj treba da bude izabrano novo rukovodstvo bačen je suzavac.

Mediji različito izveštavaju, neki navode da je suzavac bacilo privatno obezbeđenje, a drugi da su to učinili odbornici opozicije kojima nije dozvoljen ulazak u salu.

Policija se još nije oglasila.

Bacanju suzavca prethodio je incident u kojem je novinarku Pobjede đurđicu Ćorić privatno obezbeđenje nasilno izguralo napolje, a bilo je i vređanja i svađe među odbornicima.

Neredi i incidenti u Budvi traju gotovo mesec dana otkako je odbornik Stevan Džaković odlučio da napusti doskorašnju vladajuću koaliciju u Budvi koju su činili Demokratski front i stranka Demokrate i podržao koaliciju predvođenu Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Zahvaljajući glasu Džakovića, nova većina je 11. juna uspela da smeni dotadašnje opštinsko rukovodstvo, a danas treba da bude izabrano novo na čelu s poslanikom DPS u crnogorskom parlamentu Nikolom Divanovićem.

Troje bivših rukovodilaca Budve, među kojima je i nekadašnji gradonačelnik Dragan Krapović, kasno sinoć su pušteni da se brane sa slobode pošto su u pritvoru proveli 72 sata zbog sumnje da su organizovali blokadu saobraćajnica i institucija tokom nereda pre nekoliko dana.

Incidenata, nereda i privođenja građana ima gotovo svakodnevno, a internetom se proširilo i nekoliko snimaka na kojima se vidi da policija primenjuje silu nad građanima.

Policija je najavila da će ispitati da li je bilo prekoračenja sile, što je od vlasti tražila i međunarodna zajednica. EU, SAD i Velika Britanija više puta su upozorili da nasilje mora biti okončano i da suprotstavljene strane treba da počnu dijalog.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Budvi ponovo incidenti, na sednici Skupštine opštine bačen suzavac”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.