Foto: www.wikipedia.org

Preteće pozive dobile su železničke stanice, društveno značajni objekti i Crveni trg u Moskvi, naveo je izvor i dodao da su svi objekti pretraženi i da nema opasnosti od eksplozije, prenosi Sputnjik.

Iz jednog moskovskog noćnog kluba večeras je evakuisano 1.000 ljudi zbog pretnje bombom koja je upućena telefonom, prenose strani mediji.

Klub se nalazi u centru grada, a evakuisani su osoblje i posetioci. Policija u Moskvi je ranije objavila da je na Crvenom trgu u Moskvi pronađena sumnjiva torba, ali da nije bilo evakuacije.

U sumnjivoj torbi koja je večeras pronađena na Crvenom trgu u Moskvi otkrivene su samo nečije lične stvari, rekao je za Tass neimenovani izvor iz policije, dodajući da nema nikakve opasnosti po građane, prenosi Sputnjik..

Mediji su prethodno javili da je sumnjiva torba pronađena na Crvenom trgu, ali da nije bilo evakuacije.

Na lice mesta bili su upućeni policajci sa psima. Istovremeno, izvor u hitnim službama prestonice saopštio je da tri noćna kluba u centru Moskve pretražuje policija nakon anonimnih dojava o postavljenom eksplozivu, te da je evakuisano oko 200 ljudi.

Talas anonimnih telefonskih poziva o „miniranju“ raznih administrativnih i trgovinskih zdanja, koji u Rusiji traje već peti dan, u sredu je stigao do Moskve. U prestonici su pretnje stigle u 50 objekata, pre svega, železničkih stanica i velikih trgovinskih centara. Bilo je evakuisano više od 40.000 ljudi.