Ubica braće Bartolomeo bio u bekstvu 16 godina: Radio kao pica majstor - rastvorio tela u kiselini!? 1Foto: info-ks.net

Utvrđeno je da osuđeni italijanski ubica Edgardo Greko (63) radi kao pica mastor, nakon čega je uhapšen posle 16 godina bekstva.

Smatra se da pripada jednoj od najmoćnijih mafijaških organizacija u toj zemlji, navodi se u tekstu britanskog lista Gardijan.

On je osumnjičen da pripada ozloglašenoj Ndrangeti, moćnoj mafijaškoj organizaciji u Kalabriji, u južnoj Italiji. Interpol je saopštio da je Greko uhapšen u četvrtak u francuskom gradu Sent Etjen, gde je u jednom trenutku držao italijanski restoran pod pseudonimom.

Italijanske vlasti traže Greka da odsluži doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Stefana i Đuzepea Bartolomea, navodi se u saopštenju Interpola. Braća Bartolomeo pretučena su na smrt gvozdenim šipkama u skladištu za ribe u januaru 1991. godine, saopštila je italijanska policija. Njihova tela nikada nisu pronađena i veruje se da su rastvorena u kiselini.

On je takođe optužen za pokušaj ubistva Emilijana Mosjara „kao deo mafijaškog rata između bandi Pino Sen i Perno Prano koji je obeležio rane 1990-te“.

U junu 2021. Greko je postao vlasnik italijanskog restorana u Sent Etjenu pod nazivom Caffe Rossini Ristorante, koji je vodio do novembra 2021. godine, rekli su francuski tužioci.

Sudeći po dokumentima, koristio je ime Paolo Dimitrio, a radio je i u drugim italijanskim restoranima u gradu.

Greko je takođe radio noćnu smenu u piceriji pod svojim lažnim imenom, prenose italijanski mediji.

Nakon hapšenja u ranim jutarnjim satima, pojavio se pred istražnim sudijom u Lionu koji ga je zvanično obavestio o italijanskom nalogu za hapšenje, rekli su tužioci. Potom mu je određen pritvor, prenosi Oslobođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.