Ukrajina: Mi nećemo moći da dobijemo rat bez pomoći Zapada 1Foto: EPA-EFE/STR

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u borbama s ruskim trupama u istočnom gradu Severodonjecku i u regiji Harkov i treba joj protivaraketno oružje, poručio je u svom obraćanju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, dok ukrajinski zvaničnici ukazuju da je ta zemlja dobila samo 10 posto oružja koje je zatražila od Zapada.

Zelenski je u svom uobičajenom obraćanju naglasio da je Ukrajini savremeno protivraktno naoružanje potrebno sada i da nema opravdanja da zemlje partneri odlažu isporuke oružja.

„Najžešće se bitke, kao i do sada, vode u Severodonjecku i obližnjim gradovima i naseljima. Gubici su, nažalost, bolni”, izjavio je Zelenski.

On je upozorio da Ukrajina trpi “bolne gubitke” i u harkovskoj regiji istočno od Kijeva, gde Ruske trupe pokušavaju da ojačaju položaje.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Malijar rekla je da je Kijev od Zapada dobio samo 10 odsto naoružanja koje mu je potrebno.

„Koliko god napora Ukrajina uložila, mi nećemo moći da dobijemo rat bez pomoći Zapada. Dobili smo samo 10 odsto onoga što je Ukrajina rekla, od onoga što nam je potrebno“, rekla je ona za ukrajinski kanal TV 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.