kira rudiFoto: Wikipedia/Vladimir Buganko

Ukrajinska poslanica Kira Rudik prokomentarisala je danas u intervjuu za Skaj njuz jučerašnji pad rakete na jedno selo u Poljskoj u kojem su poginule dve osobe.

Ona je rekla da je, bez obzira na poreklo rakete, za incident na kraju kriva ruska agresija, prenosi Index.hr.

„Čak i da je reč o ukrajinskoj raketi koja je trebalo da presretne ruske rakete, to je ipak rezultat pokušaja da zaštitimo sopstvene živote. Ponavljam, najbolji odgovor bi bio da se Ukrajini daju borbeni avioni, baš kao i napredni sistemi protivvazdušne odbrane. U tom slučaju, da je greška, ne bi mogla da se ponovi. Jer ovo što se sada dešava jeste da se Ukrajina bori za opstanak“, rekla je Rudik.

„Svaki put kada izgube na bojnom polju, Rusi gađaju civilne ciljeve“, dodala je.

Ona je takođe prokomentarisala jučerašnji masovni ruski raketni napad na Ukrajinu: „To je strategija Rusije svaki put kada je na liniji fronta. Oni napadaju civilnu infrastrukturu i civilne objekte. Ne gađaju vojne ciljeve”.

Rudik je takođe ustvrdila da nema mnogo interesovanja za mirovne pregovore u Ukrajini zbog potencijalnih pretnji u budućnosti.

„Ljudi se pitaju zašto ne idemo na mirovne pregovore sa Rusijom. Ne postoji ništa na svetu što bi sprečilo Rusiju da nas ponovo napadne. Ništa na svetu ne može da nas ubedi da naša deca neće morati da ratuju u ratu kakav jesmo. borimo se sada. Ovo pokazuje neuspeh globalnih bezbednosnih sistema i pokazuje da moramo da izgradimo novi sistem bezbednosti koji će biti efikasniji protiv tirana“, rekla je Rudik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari