Uslovni otpust za Pistorijusa? 1Foto: EPA-EFE/STR

Posle osam godina provedenih u zatvoru zbog ubistva svoje devojke, bivši atletičar Oskar Pistorijus stekao je pravo da traži uslovni otpust, ali pre toga mora da se sastane sa roditeljima žrtve.

Svetsku slavu Pistojius je stekao kada je, uprkos tome što ima obe veštačke noge, uspeo da ispuni olimpijsku normu i nastupio je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Naredne godine je pucao u svoju devojku Revu Stenkamp i 2015. je osuđen na 13 godina i pet meseci zatvora, a pravo da traži uslovni otpust stekao je u junu, nakon što je odslužio polovinu kazne, preneo je AP.

Saslušanje je bilo zakazano za septembar, ali je odloženo zbog toga što nije bio ugovoren njegov sastanak sa roditeljima ubijene devojke.

Taj sastanak još nije dogovoren, a pretpostavlja se da bi Pistorijus mogao da bude odveden u dom porodice Stenkamps u Port Elizabet, jer oni iz zdravstvenih razloga ne mogu da putuju u Pretoriju, gde se on nazali u zatvoru.

Pistorijusov advokat rekao je agenciji AP da se nada da bi to moglo da se organizuje do Nove godine.

Prilikom razmatranja zahteva, Odbor za uslovni otpust uzima u obzir mišljenje roditelja žrtve, ali to nije jedni kriterijum za donošenje odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari