(VIDEO) Putin vozio preko Krimskog mosta koji se popravlja nakon eksplozije: Ruski predsednik davao instrukcije 1Foto: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Krimski most i lično se provozao autom duž trake popravljene posle „terorističkog napada“, piše ruska agencija Ria Novosti.

U pratnji šefa države bio je zamenik premijera Marat Husnulin, koji ga je izvestio o radovima na popravci.

Prema njegovim rečima, montaža svih konstrukcija obavljena je upravo na mestu remonta. Metal se snabdevao iz fabrika tri najveća ruska proizvođača – iz Tjumena, Kurgana i Voronježa. Ukupna težina metalnih konstrukcija iznosila je 1214 tona.

Husnulin je takođe primetio da je lanac snabdevanja metalom izgrađen potpuno ručno, guverneri su svakodnevno kontrolisali proizvodnju svake tone u fabrikama u regionima.

„Ukupno je u restauraciju bilo uključeno 500 ljudi, kao i tri plutajuće dizalice, četiri barže i oko 21 komad opreme. Popravke su se obavljale danonoćno, čak i za vreme nevremena, zbog čega su ronioci morali da se priključe“, dodao je potpredsednik Vlade.

Kao rezultat toga, Putin je dao instrukcije da se levi putni deo mosta dovede u savršeno stanje. Takođe je pozvao da se skrati vreme pokretanja železnice i završi njena obnova do sredine leta.

Prema rečima pres-sekretara predsednika Dmitrija Peskova, šef države je uspeo da razgovara sa graditeljima. U pozadini stalnih pretnji kijevskog režima, on je istakao poseban značaj kopnenog puta koji povezuje Krim sa ostatkom Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.