Viktor Orban: Uvođenje novih sankcija Rusiji pogrešno, na taj način se ne rešava ništa 1Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da je uvođenje novih sankcija Rusiji, što planira Evropska komisija, pogrešno jer se na taj način ništa ne rešava, a članice Evropske unije imaju enormne ekonomske gubitke.

Orban je u video, koji je postavio na svom Fejsbuk nalogu, pozvao građane u Mađarskoj da popune upitnik za nacionalne konsultacije o sankcijama i istakao da je on to već uradio, prenosi agencija V4.

Mađarska vlada redovno pokreće istraživanja, pod nazivom nacionalne konsultacije, tražeći od građana da izraze svoje mišljenje o pitanjima koja ih se tiču, a ovog puta to se odnosi na sankcije Rusiji.

„Iako smo uveli brojne sankcije Rusiji, rat u Ukrajini nije završen, ali su zato cene energenata otišle u nebo, hrana je sve skuplja, a inflacija obara rekorde“, rekao je Orban.

On je istakao da su nacionalne konsultacije o sankcijama pokrenute da bi se što uspešnije odbranili interesi Mađarske.

„Ono što nam je potrebno nisu nove sankcije, nego mirovni pregovori. Ne smemo dozvoliti da sankcije unište ekonomiju Mađarske“, ali i cele Evrope, kazao je Orban.

Pozivam Mađare da podrže našu borbu tako što će izraziti svoje mišljenje i učestvovati u nacionalnim konsultacijama. Mađarska neće popustiti, računam na vas, poručio je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.