"Zapad je to": Ruski mediji o Vučićevoj poseti Parizu na mirovnoj konferenciji 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Zapad počeo da shvata nezainteresovanost kosovskih vlasti za normalizaciju odnosa sa Beogradom i ispunjavanje svojih obaveza. On je to naveo tokom posete Parizu, piše ruska Gazeta.

„Ovde nema velike filozofije, mislim da je sada svima na Zapadu jasno da kosovski premijer Aljbin Kurti uopšte ne želi da formira Zajednicu srpskih opština, da ne želi nikakav napredak u dijalogu, a sve ostalo su balkanski trikovi koji mogu da funkcionišu jednom ili dvaput, ali svakako ne dugoročno“, rekao je Vučić.

Tass piše da je srpski lider naglasio da očekuje da će u petak održati razgovore jedan na jedan sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, tokom kojih neće razgovarati samo o svim aktuelnim međunarodnim i regionalnim događajima, već će pozvati i francuskog kolegu da poseti Beograd.

„Može se desiti da do kraja godine vidimo Makrona u Beogradu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je, podseća TAss, prethodno naglasio da je Beograd spreman da sprovede sve potpisane sporazume o normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Russia Today na ruskom prenosi da je Vučić naglasio da ne veruje u normalizaciju odnosa sve dok kosovske vlasti ima premijera Aljbina Kurtija na čelu.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer je u oktobru podržao plan za stvaranje oružanih snaga Kosova, podseća ovaj medij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari