Zelenski posle pobede Ukrajine na Evroviziji: Naša muzika osvaja Evropu 1Foto: Printscreen/ YouTube/ Eurovision Song Contest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je pobedu svoje zemlje na Pesmi Evrovizije i povezao je sa ruskom invazijom na Ukrajinu u poruci objavljenoj preko Fejsbuka: „Naša hrabrost impresionira svet, naša uzika osvaja Evropu“.

„Treći put u svojoj istoriji, i verujem ne poslednji. Daćemo sve od sebe da primimo jednog dana učestnike i zvanice Evrovizije u ukrajinskom gradu Marijupolju. Slobodnom, mirnom, rekonstruisanom“, dodao je on, pominjući lučki grad na jugu zemlje koji su okupirale ruske trupe i koji je gotovo potpuno razoren.

„Zahvaljujem Kaluš okrestru na njihovoj pobedi i svima onima koji su glasali za nas. Siguran sam da nije daleko naš pobednički hor u borbi protiv neprijatelja. Slava Ukrajini“, napisao je Zelenski.

Na „Pesmi Evrovizije“ u Torinu u Italiji pobedila je Ukrajina, Kaluš okestar sa pesmom „Stefania“, druga je bila Velika Britanija i pevač Sam Rajder, dok je predstavnica Srbije Konstrakta bila peta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.