Elektronska enciklopedija znanja za decu 1Foto: NIS

Ova „digitalna enciklopedija“ jedinstvena je i po tome što je napravljena na srpskom jeziku, moguće je koristiti bez povezivanja na internet, a najmlađi pomoću simbola i znakova upoznaju svet oko sebe, tako da je ova aplikacija pogodna za decu koja ne znaju da čitaju i pišu. „Znak pitanja“ poseduje i opciju „Child lock“ koja otežava detetu da izađe iz aplikacije i dođe do neprikladnih sadržaja u mobilnom uređaju.

Elektronska enciklopedija znanja za decu 2

„Kao kompanija koja se u svim segmentima poslovanja oslanja na inovacije i primenu savremenih tehnologija, NIS je podržao ovaj projekat u cilju širenja digitalne pismenosti kod najmlađih kao i popularizaciji nauke i naučne pismenosti u Srbiji. U okviru svog korporativnog slogana “Budućnost na delu” kompanija podržava društveno odgovorne projekte u čiju realizaciju je uloženo 32 miliona evra“, navodi se u saopštenju NIS-a.

Aplikacija je dostupna za Android i IOS operativne sisteme i može se preuzeti putem linkova: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.roist zа Andriod, odnosno https://itunes.apple.com/us/app/znak-pitanja/id1360710528?mt=8 IOS.