Foto: Pixabay/ Pexels

Ali to nije ništa za novi telefon iz kompanije HMD, koja je vlasnik brenda Nokia.

Naime, na Internetu su „procurele“ specifikacije dolazećeg modela Nokia 8 Pro, koji će imati 5 kamera na poleđini. Ovaj sistem Nokia naziva „Penta-lens“, a ovoliki broj senzora kamere će omogućiti bolje slike u mraku, telefoto opcije kao i bolje crno-bele fotografije. Takođe, veči broj kamera na telefonu omogućava i takozvani bokeh efekat, tj zamagljivanje pozadine dok je subjekat u fokusu i izoštren.

Uređaj će imati Snapdragon 845 procesor, staklo na napred i nazad, kao i senzor otiska prsta. Gotovo je sigurno da će kamere imati ZEISS sočiva i PureView brending, čime Nokia nastavlja niz PureView modela koji je započeo sa N8 a nastavio se modelima 808 i 1080.

Ovaj model je najavljivan i kao Nokia 9 Sirocco, što je još jedna linija Nokijih modela iz prošlih vremena.

Na tržištu već postoje veoma jaki igrači u svetu mobilne fotografije – Huawei sa modelima P20 Pro i Mate 20 Pro, Apple sa iPhone XR i XS kao i Samsung na S9+ i Note 9 modelima, tako da ostaje da se vidi da li će nova Nokia moći da ugrabi deo tržišta od velikih igrača, a svakako će izazvati interesovanje zaljubljenika u mobilnu fotografiju.