Tramp (opet) protiv Twittera 1Foto: Twitter

Tramp je takođe uveo i novu vrstu političke debate koristeći samo Twitter (Twitpolitics). Ovaj njegov „stil“ komunikacije sa javnošću su ubrzo kopirali mnogi svetski, pa i domaći političari, te neretko imamo vesti da „… oglasio se na Twitteru..“.

Ipak, Donald Tramp je i verovatno najveći kritičar Twittera, ali i drugih društvenih mreža. Često navodi da je Twitter podesio algoritme tako da su njegovi twitovi manje vidljivi, a nedavno je otišao i korak dalje, otvoreno optuživši Twitter i Facebook da rade protiv Republikanaca, a za račun Demokrata u Američkom Kongresu.

Sa druge strane, CEO Twittera Džek Dorsi kaže da mreža nikoga ne forsira, te da (ne)popularnost Trampovih twitova najviše zavisi od njegove funkcije kao Predsednika SAD. Ipak, Dorsi se nikada nije izjasnio ni povodom nekoliko peticija u Silicijumskoj Dolini, kao i poziva mnogih javnih ličnosti da se Donaldu Trampu ukine, ili ograniči korišćenje Twittera.

Čak su i mnogi Republikanci pozvali Trampa da “ Tweet less, work more mr. President!“ ( Tvitujte manje, radite više gospodine Predsedniče!)