Andreja Mladenović: Materijalna šteta u Beogradu procenjena na 15 miliona dinara 1Foto: BeoInfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović apelovao je danas da prestane uništavanje gradske imovine, što se dešavalo tokom prethodna dva dana, dodavši da je za sada šteta procenjena na 15 miliona dinara.

On je, za TV Prva, rekao da je šteta velika i da je samo od prekjuče procenjena na petnaest miliona dinara, preneo je Beoinfo.

Mladenović je rekao da su uništeni brojni kontejneri, vertikalna i horizontalna signalizacija, žardinjere i ivičnjaci.

Prema njegovim rečima, „incidenti su prekjuče bili uglavnom u užem jezgru oko Skupštine, da bi sinoć disperzija bila veća pa su incidenti prošireni na okolne ulice“.

„Više od 10o kontejnera sinoć je uništeno, čak i semafori, rekao je Mladenović.

On je apelovao na te, uglavnom mlade ljude, da to ne rade jer dovode u opasnost i sebe i policiju, koja mora da brani ustavni poredak, zakone, institucije i bezbednost.

Mladenović je naglasio da Beograd prima pacijente iz čitave Srbije, da je pritisak ogroman i da su kapaciteti puni, te da postoji opasnost od zaražavanja i na ovakvim skupovima.

On je najavio da će nakon sednice Kriznog štaba zasedati i Gradski štab za vanredne situacije, te da će pooštrene mere, čije se donošenje očekuje, pretočiti u gradske naredbe i zaključke, a da će građani vrlo brzo biti upoznati sa njima kako bi mogli adekvatno da se pripreme.

On se osvrnuo i na inspekcijsku kontrolu tokom prethodnih dana, navodeći da se u javnom prevozu, ugostiteljskim objektima i trgovinama u velikoj meri poštuju mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari