Bastać: Građani uspeli da spasu Kalemegdan i zaustave izgradnju gondole

Ostavite komentar


  1. zlo ne miruje, cim se posten covek odmakne zlo se vraca.
    Jedini nacin da se zlo istera je vatra.

  2. …samo se Vi zanosite i samozavaravajte…pobedama u krugu beogradske cirkle…

    1. Bote jel si diplomirao na mega sega ili volis da se potpisujes tako? Pobeda je da je tvoja sekta povukla masine i ucutala. To ni central ne moze da vise prikrije.

      1. trknite do Batajnice,sa desne strane je obrijani prostor,oko vojnog aerodroma,koji inace bio u debeloj sumi i hladovini…
        …trknite i do sela Becmen,pa pitajte za sumu Gibavac…e pa kad ulovite neku fotku,sa terena-javite se lovac…!!?

        1. Agronome Bastać govori o svojoj opštini gde je odgovoran. Ti pitaj pametnjakoviće u svojoj opštini šta se radi. A za pomenuto si u pravu. Vandalizam u Srbiji je nastupio najezdom radikala (naprednih) pogotovo u Zemunu.

  3. sta ovaj covek prica.Pa obe opozicione opstine su dale saglasnost da se sece drvece a kao satro posle toga izrucio kubik drveta pred predsednistvom.Daj bre ne folirajte se vise kolaboraconisti i ti i Sapic

  4. Diktator je odlučio da sada nije najbolji momenat da nastavi sa devastacijom parkova i istorijskih znamenitosti da bi zaradio još 15tak miliona eura na nepotrebnoj skalameriji koju niko ne bi koristio ! Ali ako kriminalac ostane na vlasti biće i gondole kada se narod umori od protesta. Bandit je to…

  5. Za čitaoce: pre nego što nešto komentarišete treba da utvrdite činjenice. Opštinski sekretarijat za komunalne poslove je najverovatnije dobio dopis iz Grada da je stručna komisija ocenila da treba poseći ta i ta stabla zbog starosti i bla, bla … pa traži da se donese rešenje o uklanjanju. I oni donesu rešenje.. Tu niko ništa ne proverava jer važi pravilo subordinacije u državnoj uporavi. A onda saznaju crnu istinu i sada reaguju.

    1. Hvala na informacijama. Površnost ili nestručnost u radu preovlađuju… Ipak, bolje ikad, nego nikad. Šteta je učinjena sečom, ali ako se ne spreči gradnja gondole, šteta će biti nepovratna. Zato treba istrajati u sprečavanju ove gluposti.

  6. E moj Predsednice, izgleda jos nisi shvatio s kakvom hobotnicom si se uhvatio u kostac? Pinokio ne prasta za manje, a za ovo ce biti nemolosrdan. sada ce biti u stanju da srusi ceo Kalemegdan, da bi zadovoljio bolesnu sujetu. Pa da li su ononad cak i ubili cuvara i lazirali obdukciju?

    1. Ovo spasavanje Kalemegdana me podseti na jednu staru pesmu: Spasi Srbiju i ubi se, Aleksandre, Aleksandre. Ili tako nesto.

  7. Takodje mora se zaustaviti sklanjanje najstarijeg i najlepseg mosta u beogradu starog zeleznickog istorijskog.
    Logicno je da bude ostavljen pesacima i biciklistima a novi neka se gradi 300 meara dalje. kao svuda u Evropi.

    1. Слажем се, то би морао да буде предмет протеста ако покушају стварно да то ураде. Сви стручњаци од почекта указују на то и предлажу то што кажете, а ови слепци не одустају.
      Стари мост не би правио буку када би био за бициклисте и пешаке, тако да не би у том случају сметао ни проклетом БнВ. Нови мост треба изградити на осовини булевара З. Ђинђића. Монстр-Кулу треба стопирати, наравно.

    2. Nit je najstariji, a o lepoti ne vredi diskutovati… Meni licno je ruzan, mozda ruzniji i od Pančevačkog. Sa druge strane da nosi istoriju i romantiku, nosi. Uvek me podseti na “Grlom u Jagode”. Iskreno, nikada mi nije delovao bezbedno, mada ne znam nista o tome. U svakom slucaju, mostovi se ne ruse makar simbolike i karme radi…

  8. Svaka cast svima, ali Kalemegdan je zaustavio RTS u subotu uvece. Sada hodaju po jajima da nas ne bi iritirali. Do sledece nedelje, naravno.

  9. Gradonacelnik da hitno preispita koji su strucnjaci pokusali da podmetnu gondolu. Mnogo ce gorih primer biti u Beogradu jer je Pantelic unistila sistematizaciju gradske uprave Beograd i dovodi ko vise plati ali bez strucnih kvalifikacija. Gradonacelnice pametan si covek i stopiraj Pantelix i NJENE SATELITE KOJE ZA PAR HILJADA EURA UNISTAVA STRUKU U GRADSKOJ UPRAVI BEOGRAD.

  10. Neviđena svinjarija DOĐOŠA u Beograd! Komunjare i dođoši da ruše Kalemegdan! Stoka bez repa!

    1. Skoro pa ‘u sridu’! Nisu dodjosi i komunisti ovo uradili nego beogradska periferija. Kad malo bolje proanalizirate ko je izglasao da ove vucibatine dodju na vlast, videcete da su to sve same prigradske opstine: Barajevo, Surcin, Rusanj, Ripanj, Mladenovac, Pazove itd… Meni ce traktorista, koji nikakav osecaj nema ni ka Kalemegdanu, ni ka Savi ni Dunavu, da odredjuje gde ce sta da se gradi! I nije mi jasna ta megalomanija da se bude sto veci i mnogoljudniji Beograd! Izbacite sve te udaljene prigradske opstine iz Beograda: urbanisticki i interesno Beograd nema ama bas nikakvu potrebu za jednim Barajevom i Surcinom, niti Barajevo i Surcin imaju bilo kakvu potrebu za Beogradom!

      1. Batice, kad bi znao koliko gradjanima tih delova Beograda koje si pomenuo, nije stalo ama bas nimalo da administrativno budu deo Beograda, pojeo bi to sto si napisao. Nas niko nikada nije pitao da li zelimo da budemo prigradska opstina. Izvinite sto vam kvarimo arijevsku strukturu Beograda.
        Mladenovcanin.

      2. Pazova je zasebna opština u AP Vojvodini, i osim geografske bliskosti nema nikakve veze sa Beogradom. Ovde smo nedeljama protestvovali još pre godinu dana kada su nam „nn“ lica poseklea jedno staro drvo pod okriljemnoći…vi ste se digli kada su posekli preko stotinu stabala u sred bela dana, tako da…naiđi do Pazove, možda vidiš mnogo toga poučnog. Jesu i ovde „oni“ na vlasti, ali se plaše građana isto onoliko koliko se Beogerađani plaše vlasti.

  11. E moj Beograde beli grade, dodje jedna nepismena vlast i od tebe napravi kičerajski grad! Gušićemo se od zagadjenog vazduha, pićemo lošu vodu, vozičemo se izdrndanim autobusima, lečićemo se u neokrečenim bolnicama ali će mo zato platiti milione eura za novogodišnju rasvetu, gondolu i druge gluposti..zaustaviti ovo ludilo !

  12. Alo Teletabisu, pa pitanje je desetinke sekunde kada će Vesić da izvrši ritualni harakiri ispred tvoje opštine. A kad iduće nedelje nastave radove onda ćeš da nam složiš neku drugu šibicarsku foru, jel da?. Radikali se mogu jedino pobediti ako im se zgazi čizmom za vrat, do tada su vrlo vitalni i spremni da naprave svaku štetu a to vi ljubitelji lakog keša ne shvatate i sprdate se sa ovim sluđenim narodom mesto da date ostavke i da se nosite tamo odakle ste došli.

  13. Nista nije spreceno niti sta moze da bude spreceno. Mislis da ce vecina Srbije daslusa ovaj opozicioni sljam. Vi niste bitni Srbiji, vi ste nebitni i ako vas Vucic ne bude smirio policijom ili vojskom, mi izlazimoda uzmemo stvar u svoje ruke. Molite Boga da vas gradjani junacke Srbije ne propuste kroz ruke amalo fali.Mislite li vi da ce neko da slusa Vuca sa Kosova? Pa oni kosovari vas mrze gradjanske protuve i jedva cekaju povod da djdu u Bg i da vas nauce pameti. Cuvajte se i budite pametni jer jedan je zivot, zivite ga, budite sa porodicama, za vas je ovo suvise komplikovano. Nas jemnogo vas je malo, manjina cuti i izvrsava ako nece, mrak.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.