Bastać: Poklanjanje parking mesta "Vansiju" plaćaju Beograđani 1Foto: Ivana Nikoletić

Dali smo Goranu Vesiću i svima koje podmeće da u njegovo ime uvredama pokušaju da prikriju koliko je ova vlast kriminalizovana, bahata i nestručna, dovoljno vremena da objasni prave motive uvođenja preskupe i besmislene ljubičaste parking zone, izjavio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Kako se navodi u saopštenju, pošto je javnost ostala uskraćena za odgovore, Bastać navodi da je dužan da ukaže „da sve što rade danas u Parking servisu, a po diktatu večitog zemenika Vesić Gorana jeste pokušaj da nadoknade rupu u prihodima koja se pojavila jer su parking mesta oko Aerodroma Beograd, koji je dat na upravanjanje kompaniji Vansi’, poklonili koncesionaru“.

Ova gradska vlast nije samo saučesnik u netransparentnim procesima kojima se privredni resursi ove zemlje ustupaju stranim kompanijama, već negativne posledice takvog činjenja oni prebacuju na teret građana kroz uvođenje novih nameta, ističe Bastać.

„Ovo je još jedan dokaz da ova vlast ne radi u interesu građana već je u funkciji zaštite interesa krupnog kapitala. Naša je obaveza ne samo da ukazujemo na ovakve pojave, već da na sve moguće načine zaštitimo ekonomske potencijale ovog društva i životni standard građana. U tome nas neće sprečiti pritisak paradržavnih spin majstora koji od juče maskirani u novinare učestvuju i u performansima smišljenim da dodatno utiču na rad sudova. U tome nas neće sprečiti ni pritsci i pretnje koje po diktatu večitog zamenika Vesića stižu do nas sa raznih strana“, navodi se u saopštenju.

Za to vreme „gradonačelnik poznat pod imenom Fikus 2.0“ nastavlja da se ne meša u svoj posao, ističe Bastać.

„On ne razume da lustracija, na koju su se Sporazumom sa narodom obavezali oni koji će vršiti vlast nakon što u političku penziju oteramo sistem koji radi samo za privilegovane, nečinjenje neće uzimati kao olakšavajuću okolnost“, zaključuje on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari