Beograd dobio 45 novih komunalnih milicionara, obišla ih Jelena Karleuša 1Foto: BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Starom dvoru prijemu novih komunalnih milicionara, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

„Ovo je za vas veliki dan jer ste dobili stalan posao. To je posao koji ste želeli i za koji ste se obučavali. Takođe, ovo je velik dan za Komunalnu miliciju jer promovišemo i nove uniforme. Stare uniforme koje su nosile vaše kolege nisu bile tako udobne i prilagođene poslu te i na ovaj način pokazujemo koliko Grad ulaže u svoju Komunalnu miliciju“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad će nastaviti da ulaže u Komunalnu miliciju, a do kraja godine Beograd će, kako je saopšteno,  imati 497 komunalnih milicionara.

On je najavio i isplatu solidarne pomoći.

„Ovo je najopremljenija služba jer ima svoje PDA uređaje – softver koji omogućava da se radi veoma efikasno, zatim uređaje za merenje buke i automobile koje smo kupili. Uskoro stiže i čamac koji može da meri glisiranje. Smatramo da je Komunalna milicija ogledalo grada jer ona štiti građane i komunalni red. Veoma je važno da komunalni milicionari budu strpljivi i da rešavaju probleme onako kako predviđa zakon, da čuvaju naše dostojanstvo i dostojanstvo građana te da građani osete da imaju zaštitu. Trudimo se da povećamo plate zaposlenima u Gradskoj upravi, a i Komunalna milicija, koja je ponos našeg grada, imaće tu privilegiju da za nekoliko dana primi solidarnu pomoć“, poručio je Vesić.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac naveo je da je u poslednje četiri godine primljeno 200 novih ljudi u radni odnos, a da će 65 komunalnih milicionara biti poslato na obuku već 18. aprila.

Tokom dana, novozaposlene komunalne milicionare posetila je i pevačica Jelena Karleuša što je Goran Vesić objavio na društvenim mrežama.

Zamenik gradonačelnika zahvalio se estradnoj umetnici na poseti i slikanju sa mladim komunalnim policajkama i policajcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari