Beograd domaćin velikog međunarodnog pokreta "Svesna planeta – Spasimo zemljište" 1Foto: Bojan Cvejić

Beograd će 18. aprila biti grad domaćin velikog međunarodnog pokreta „Svesna planeta – Spasimo zemljište“. Nakon Londona, Amsterdama, Berlina, Ljubljane, Rima, Pariza, Frankfurta Beograd se priključuje kampanji „Spasimo zemljište“ na skupu koji se održava na Trgu republike u ponedeljak od 12h do 14h.

Projekat „Save Soil” (Spasimo zemljište) odgovor je na Konvenciju Ujedinjenih nacija o borbi protiv dezertifikacije – degradacije tla (UNCCD) koja kaže da bi preko 90 odsto zemljišta na planeti moglo da degradira do 2050. godine, što bi dovelo do zastrašujuće svetske krize, uključujući nestašicu hrane i vode, sušu i glad, masovne seobe i nezapamćene stope izumiranja vrsta.

Projekat vodi lider ekoloških pokreta u Indiji proglašen za jednog od 50 najuticajnijih Indijaca, Sadhguru, u partnerstvu s Ujedinjenim nacijama.

Sadhguru je 21. marta motorom krenuo na put dug 30.000 km kroz 26 zemalja od Ujedinjenog Kraljevstva do Indije. Tokom ovog putovanja, Sadhguru će se susretati sa svetskim vođama, medijima, naučnicima, stručnjacima, ekološkim aktivistima, poznatim ličnostima i građanima iz 26 zemalja. Cilj je da se globalno proširi svest o ovom problemu kako bi svi zajedno pružili ruku podrške, znanja, stručnosti i kako bi se udružile snage i potražila rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari