Doček u Beogradu: Svi pravci koji vode ka skupštini biće zatvoreni od 19 sati 1Beograd decembra 2021. foto EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIĆ

Izmene u saobraćaju u Beogradu počeće od 17 sati kada će za saobraćaj biti zatvorena se ulica ispred Doma Narodne skupštine dok će od 19 sati biti zatvoreni svi pravci koji vode na skupštini, a od 18 sati biće potpuno zatvorena i Hercegovačka ulica.

Gradska vlast obaveštava da je za građane pripremljeno 50.000 maski, te da će biti moguće antigensko testiranje, kao i da će postavititi dezobarijere.

Za koncerte na otvorenom nisu potrebne kovid propusnice, a bez njih se u lokale ne bi smelo.

Iako se činilo da će svi raditi punom parom, imajući u vidu i procene da Beograd broji oko 100.000 gostiju, RTS saznaje da oko 40 odsto beogradskih restorana neće raditi u novogodišnjoj noći.

Nije malo kafana i restorana širom Srbije koji su se odlučili za isto.Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi u kojima će biti organizovan doček, izjavio je zamenik gradonačelnika.Tokom praznika menja se i radno vreme prodavnica, pijaca i pošta vesti/drustvo/radno-vreme-prodavnica-trznih-centara-i-poste-tokom-praznika/.

Lekari protiv proslave, inspecija kontroliće restoraneUoči praznika poruku je poslao direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) – da je „otkazan događaj bolji od ugašenog života“. SZO je pozvao ljude širom sveta da otkažu pojedine planove za praznike i time doprinesu zaštiti javnog zdravlja, zato što se omikron širi brže od delta soja.

U Srbije se, takođe, lekari protive organizovanim proslavama Nove godine, a virusolog Milanko Šekler za RTS je ocenio da je to nedgovorno ponašanje. Medicinski deo Kriznog štaba zalagao se da kovid propusnice važe 24 sata, ali njihova reč nije uvažena. Ostaje samo da se poštuju protivepidemijske mere.

Više od 30 patrola komunalne milicije večeras će biti u Beogradu, kao i 60 komunalnih milicionara, izjavio je za RTS iz komunalne milicije Ranko Šekularac.

Prema njegovim rečima, na terenu će biti i nadležna sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, te i nadležne gradske inspekcije.

„Komunalna milicija će osim težišnog zadatka, kada su u pitanju kovid mere, raditi i kontrolu nelegalnih taksi prevoza, kao i kontrolu upotrebe pirotehničkih sredstava u toku novogodišnje večeri“, ističe Šekularac.

Kaže da nemaju osnov za kontrole na otvorenom, ali da sve što dobiju kao intrukciju od Kriznog štaba u toku dana i što se usaglase sa sektorom za koordinaciju, oni će to uraditi.

Ranko Šekularac iz komunalne milicije kaže da će u novogodišnjoj noći kontrolisati kovid sertifikate u ugostiteljskim objektima. Iznos novčanih kazni za one koji ne budu imali kovid sertifikate: za fizička lica 5.000 dinara, za kovid redara iznosi 30.000, za pravno lice 300.000, za odgovorno lice u pravnom licu 50.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari