„Beogradski karneval brodova” četnaesti put na Savi (FOTO) 1Foto: Beoinfo

načelnika Andreja Mladenović svečano je danas otvorio „Beogradski karneval brodova”, koji Turistička organizacija Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine Beograda i u saradnji sa mnogobrojnim gradskim službama i partnerima, organizuje četrnaesti put.

 

Pomoćnik grado

On je tom prilikom istakao da je Beograd zaista sišao na svoje reke, te da je velik broj građana na Sava promenadi dokaz za to.

Za nekoliko nedelja počinje rekonstrukcija Karađorđeve i priobalja, tako će promenada biti nastavljena do Ušća. Takođe, uzvodno sledi sređivanje čukaričke marine i rukavca, kako bismo mogli da primimo sve brodove, jahte, čamce koji dolaze u naš grad.

Nedaleko odavde, gde je beogradski pristan, svake godine sve više kruzera pristaje i taj broj iz godine u godinu raste dvocifreno. Očekujemo da 2018. bude rekordna – rekao je Mladenović.

Beograd mora da koristi potencijal svojih reka, ocenio je Mladenović, a ova manifestacija pravi je primer za to.

Ovo je jedan od načina promocije našeg divnog grada – istakao je Mladenović.

Pored revijalnog defilea rečnih plovila, posetioci su mogli da uživaju u bogatim zabavno-edukativnom programima na obali, namenjenim najpre našim najmlađim sugrađanima. Defile brodova predvodila je čuvena „Topčiderka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari