Beogradski novogodišnji festival od 16. decembra 1

Iako to zvuči potpuno neverovatno, ipak je moguće da neki stariji ne znaju gde je novogodišnji centar sveta.

Zato su tu oni mlađi, svi od jedne do 101 godine, koji pouzdano znaju da je to Beogradski novogodišnji festival na Beogradskom sajmu, i to od 16. do 30. decembra 2016. godine.

Ovaj tradicionalni, grandiozni i gotovo nestvarni pretpraznični hepening, koji je u novom ruhu i formatu prošle godine okupio oko 100 hiljada ljudi, prilika je ne samo za Beograd, niti samo za Srbiju, nego i za čitav region, i turiste iz Evrope i sa dalekih meridijana, da novogodišnje praznike dočekaju u igri, zabavi, provodu, ali i učenju, druženju i prazničnoj kupovini. Ukratko, da svako od njih bude najsjajnija zvezda u prednovogodišnjem svečarskom vatrometu. A sve to kao dokaz i potvrda očiglednog – ovakve manifestacije su i snažan turistički magnet za ljude željne opuštanja, pozitivnih vrednosti i atmosfere neopterećene svakodnevnim životom, kojima Beograd obiluje i kojima se ponosi.

Kao deo manifestacije Beogradska zima, koju organizuju Grad Beograd, Beogradski sajam, Turistička organizacija Beograda, Dečji kulturni centar i Centar beogradskih festivala (CEBEF), Beogradski novogodišnji festival simbolizuje, na poučan i zabavan način istovremeno, sve ono što je tokom protekle godine bilo uspešno i obećavajuće i što već sledeće treba da bude još bolje i u duhu još većeg optimizma.

DEČJI NOVOGODIŠNJI PROGRAMI U HALI 2. U velelepnoj hali 2 svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Radi se o čak 39 planiranih programa, među kojima su pozorišne predstave za decu gradskih dečjih pozorišta, potom muzičko-scenski programi sa novogodišnjim predstavom, ili gala novogodišnji programi sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta. Najmlađe očekuju i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016. u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda. Obilje dečjih sadržaja oplemeniće i mnogobrojni poznati dečji ljubimci, a mnogo ranije svoje učešće najavili su Leontina, Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i drugi.

Svakog dana na programu će biti po tri predstave, osim na Svetog Nikolu kada će biti igrana samo jedna predstava, a ulaz na ove programe biće besplatan (najavljen je i besplatan organizovani gradski prevoz do Beogradskog sajma).

Tako će radnim danima od 11 časova biti izvođene novogodišnje pozorišne predstave za decu. Radnim danima od 16 časova, deca, ali i odrasli, moći će da uživaju u novogodišnjim predstavama za decu, obogaćenim za novogodišnji muzički koncert Leontine, a od 18 časova u planu su novogodišnji muzičko-scenski programi za decu. Subotom i nedeljom, u vreme Beogradskog novogodišnjeg festivala, u terminima od 11 i 18 časova, posetioce će obradovati muzičko-scenski spektakli sa učešćem brojnih VIP gostiju.

I to nije sve. U hali 2 svoje utočište naći će i gejmeri, i oni mlađi i oni stariji, kojima je u srcu gejming kultura, koji ne mogu bez popularnih igara, onlajn i e-gejminga, bord i kard gejminga, a nisu daleko ni od sreće da se suoče sa poznatim „gejmplej jutjuberima“ ili drugim tinejdž zvezdama pop kulture. U danima koji slede program u ovom velikom prostoru biće i dodatno oplemenjivan različitim zabavnim i edukativnim sadržajima.

ZABAVNI PARK U HALI 1. Po već višedecenijskoj tradiciji (treba imati u vidu da je ovo čak 56. izdanje ove svečarske manifestacije), monumentalna hala 1 Beogradskog sajma biće mesto kojim će zagospodariti neverovatni Zabavni park sa još neverovatnijim vrteškama, ringišpilima, igraonicama i drugim čudima neshvatljivim za one opterećene viškom godina, ali i za one kojima su godine dodatni motiv i adrenalin. Kao i svake godine, od ove „teritorije“ novogodišnjeg festivala očekuje se da posetiocima ponudi iznenađenje, neko od najnovijih čuda u ovoj vrsti zabave, koje i najodvažnije ostavlja u nedoumici.

Ne treba zaboraviti da ovakva događanja ne idu bez raskošne ponude ne samo novogodišnjih poklona nego i najrazličitije druge robe široke potrošnje, po prazničnim cenama, svakako. Tako će u halama 1 i 2 biti smešteni i nezaobilazni prodajni sadržaji – od prehrane i robe široke potrošnje do računara i bele tehnike. Za svakog ponešto, a od Beogradskog sajma i Beogradskog novogodišnjeg festivala – sve za sve.

ZELENА OAZA U ATRIJUMU. Konačno, ali ne i za kraj: poznati Atrijum Beogradskog sajma ni ove godine neće biti bez odličnog sadržaja, koji će ovog puta poneti naziv – Zelena oaza. Na tom prostoru će Beogradski hipodrom organizovati zabavne i poučne igre i performanse, tokom kojih će i mladi i stariji biti u prilici da se druže sa konjima i uživaju u njihovoj lepoti i vrlinama. Kompanija Srbijašume će se potruditi da taj prostor uredi kako bi bio što lepši i sličniji poželjnoj prirodnoj okolini za ove plemenite životinje, ali i za posetioce.

Radno vreme Beogradskog novogodišnje festivala biće od 11 do 20 časova. Ulaz na sve sadržaje je besplatan. Parking se plaća 150 dinara za ceo dan.