Tokom letnjeg raspusta, osnovcima i srednjoškolcima biće na raspolaganju besplatne škole plivanja, vaterpola, tenisa, stonog tenisa, malog fudbala, odbojke na pesku, rukometa i veliki broj drugih sportskih aktivnosti.


U oblasti sporta, uz finansijsku pomoć ovog sekretarijata, realizovaće se programi 33 organizacija, tj. 12 sportskih centara, osam sportskih saveza, devet sportskih klubova, Javnog preduzeća Ada Ciganlija, Javnog preduzeća za kulturu i sport, Centra za razvoj plivačkog sporta i „Zvezda Siti Oaze“. U besplatnim programima koje nude škole plivanja, vaterpola, tenisa, stonog tenisa, malog fudbala, košarke, odbojke na pesku, rukometa, jahanja, jedrenja, škole atletike, orjentiringa, streljaštva, plesa, šaha, fitnesa i u drugim programima procenjuje se da će učestvovati 25.000 đaka.

Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda za ovu kategoriju učenika nudi školu plivanja u SC „Banjica“, škole košarke, fudbala, rukometa, tenisa i druge sportsko-rekreativne aktivnosti na Adi Ciganliji i Lidu u Zemunu, a Kraljevski beogradski ragbi klub organizovaće program uključivanja osoba sa Daunovim sindromom u svet ragbija.

Više od 2000 sati programskih sadržaja

Na osnovu planiranih sati organizacija, čiji su programi predloženi za sufinansiranje, mladima će biti organizovano oko 2.000 sati raznovrsnih programskih sadržaja, a na osnovu planiranog broja polaznika, ovim programima biće obuhvaćeno preko 3.000 mladih. Većina ovih programa se realizuje u kontinuitetu od pet do deset dana (male škole starih zanata, radionice, kursevi) te će u njima učestvovati veliki broj omladinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari