Bitka za Košutnjak: Vesić obmanjuje javnost, saobraćajno opterećenje ne dolazi sa Makiša 1Foto: FoNet/Beoinfo

Grupa građana „Bitka za Košutnjak“ saopštila je danas da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić „svesno obmanjuje javnost kada kaže da metro počinje na Makiškom polju jer su tamo najveće saobraćajne gužve.

„Najveće gužve nisu na Makiškom polju jer tamo nema ničega. Najveće gužve – saobraćajno opterećenje – je kilometrima severnije, to je KPGT (Šećerana) – Sajam“, saopštila je ova Grupa građana.

Kako su naveli, „Makiško polje odnosno pravac ulaska u Beograd duž Obrenovačkog puta je skoro tri puta manje opterećen od pravca Ibarska magistrala – Vidikovac/Trgovačka – Čukarička padina“.

„Dakle, tačno je da postoji veliko saobraćajno opterećenje koje dolazi iz pravca juga ali to nikako nije Makiško polje već je u pitanju drugi pravac: Požeška – Blagoja Parovića i/ili Trgovačka“, navedeno je u saopštenju.

Takođe je napomenuto da je apsolutni prioritet pravac Zvezdara – Novi Beograd – Zemun, uz poruku da Vesić i gradonačelnik Zoran Radojičić treba da podnesu ostavke.

Vesić je prethodno danas izjavio da će trasa metroa početi na Makišu, jer je na potezu Makiš – Sajam saobraćaj najopterećeniji, a ne zato što je na tom mestu planirana gradnja.

On je za TV Prva rekao da na potezu Makiš – Sajam dnevno prođe više od 1.200 autobusa, tako da je metro najbolje rešenje da se saobraćaj na tom mestu rastereti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari