CLS: Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša u Beogradu - staro i neispunjeno obećanje 1Foto: Shutterstock

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da vlast u Beograd, uoči predstojećih izbora, „podgreva stara a neispunjuena obećenja“ poput onog o rekostrukcije Ulice kneza Miloša.

CLS je u saopštenju naveo da je još 2016. godine najavljivana rekonstrukcija ulice kneza Miloša, te ocenio da ona „neće početi čak ni u toku naredne, izborne, 2022“.

„Razlozi su dvojaki –  gradska uprava je ušla u stravična kašnjenja u svim većim rekonstrukcijama u Beogradu, pa bi otvaranje još jednog velikog gradilišta potpuno paralizovalo grad a nije nikad doneta odluka kako bi se kompenzovalo ukidanje oko 300 parking mesta“, dodao je CLS.

CLS smatra da tu ulicu treba rekonstruisati, ali na način na koji se to radi u svetu,  da se ne zatvaraju sve trake istovremeno i da se unapredi saobraćajni profil.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je nedavno da Ulicu kneza Miloša u Beogradu „čeka ozbiljna rekonstrukcija“ odnosno da će dobiti drvorede, biciklističku stazu i da u njoj više neće biti parkiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari