CLS: Vratiti građevinske inspekcije opštinama u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Jedini nacin da se drzava definitivno izbori protiv bespravne gradnje je da se u zakon unese odredba, mada je to mozda moguce i po sadasnjim zakonima, da je bespravno sagradjeni objekat ili njegov deo, kao imovina stecena krivicnim delom, vlasnistvo Republike Srbije. Ako se to usvoji ili primeni ko bi vise stavio ciglu na ciglu.
    Inace gradjevinske inspekcije bilo da su u gradu ili opstinama vise su u poslednjih tri decenije bile institucije za pravno savetovanje bespravnih graditelja i sistem prinude za pozivanje investitora na poklonjenje politicarima.
    Gradjevinski inspektor da bi mogao da radi mora da ima gradjevinski fakultet, da ima iskustvo na prodjektovanju i izvodjenju bar po 10 godina, da poseduje licne licence i da ima platu od bar 2000e da bi kvalitetno radio svoj posao. Takodje mora ima status sluzbenog lica i zastitu policije da bi se sukobljavao sa mafijom.
    Ili im dajte platu od 500e a investitori da daju ostatak?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.