Povodom Međunarodnog dana starih i meseca solidarnosti gradska opština Savski venac i Crveni krst Savski venac, drugu godinu zaredom, organizovali su manifestaciju za starije osobe „Sve godine našeg života“.

 Na Savskom keju kod Brankovog mosta, jučerašnjem skupu je prisustvovalo stotinak starijih sugrađana koji su dali svoj doprinos. Pored kulturno-umetničkog programa „Stari za stare“, priređen je i humanitarni kutak „Dar od srca“ na kom su volonteri Crvenog krsta i korisnici programa „Briga o starima“ prodavali ručno izrađene radove, a čiji je prihod namenjen za humanitarne svrhe. Pored ove prodajne izložbe, zdravstveni radnici Doma zdravlja Savski venac prezentovali su zdrav način života, a aktivistkinje mesnih zajednica i volonterke Crvenog krsta spremale su domaće specijalitete.

– Opština Savski venac je među starijim opštinama u Beogradu i ovo je jedan od načina da se potrudimo da im učinimo život ispunjenijim, jer mislimo da im ovakvi vidovi druženja mnogo znače. Treba uvek da se posvećujemo potrebama starijih osoba, a ne samo prilikom ovakvih manifestacija. Mogućnosti naše opštine jesu skromne, ali uvek ćemo se truditi da maksimalno pomognemo svim našim sugrađanima – izjavio je Vlada Radosavljević, član Opštinskog veća Savskog venca koji se i obratio prisutnima.

Pored ovakvih manifestacija u lokalnim mesnim zajednicama biće sličnih priredbi, a uskoro će se organizovati i okrugli sto na temu brige o starima. Na taj način će se kroz dosadašnja iskustva volontera Crvenog krsta ukazati na neophodnost pružanja pomoći i pažnje starijim licima kako bismo ih lakše izvukli iz anonimnosti i učinili nešto za njih – ističe Brana Lazica, sekretar Crvenog krsta Savski venac.

Marica Bejanović, penzionerka iz Beograda, misli da bi trebalo da bude više ovakvih događaja.

– Lepo je da za promenu neko misli na starije. Sve je ovo lepo organizovano i verovatno bih dolazila na slične događaje – kaže ova penzionerka sa Savskog venca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari