Delta na ponovljenom tenderu nije dala ponudu za kupovinu Sava centra 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Kompanija Delta holding saopštila je da nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, koji je istekao danas jer smatra da je neprihvatljiva ponuđena cena i obavezne investicije.

„Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku.

Delta holding je ranije potvrdio da je zainteresovan za ulaganje u Sava Centar, ali pod uslovima koji omogućavaju da investicija bude održiva, prihvatljiva za banke koje ovakve investicije prate, za njene zaposlene i za društvenu zajednicu.

„I dalje smo spremni da svojom investicijom Sava Centar učinimo modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, koji će Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne događaje, sa više od 5.000 posetilaca. Takvo poslovanje Sava Centra donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a“, navodi se u saopštenju Delte koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Grad Beograd je 2016. godine raspisao javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje bi upravljalo Sava centrom, na koji se javio samo Delta holding, ali nije postignut dogovor o partnerstvu.

Na prethodnom tenderu početna cena je bila 27,4 miliona evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 miliona evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.

Ranije danas, pokret „Dveri“ zatražio je od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da ponište tender za prodaju Sava centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.