Divlja deponija u blizini osnovne škole, vrtića i dečjeg parkića u beogradskoj opštini Palilula 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U ulici Marijane Gregoran, u opštini Palilula, iza nekadašnjeg bioskopa Slavica koji nije u funkciji duže od 20 godina, na zelenoj površini nalazi se divlja deponija u blizini osnovne škole, vrtića i dečjeg parkića.

Reporter FoNeta zabeležio je veliku količinu smeća, plastičnih kesa, fekalija, konzervi, odeće, špriceva i igala, a jedna građanka, koja je iz razloga bezbednosti želela da ostane anonimna, rekla je da su se zbog toga već nekoliko puta žalili nadležnima.

„Uveče ne smemo da pustimo decu da se igraju u parkiću. Ceo kvart je neosvetljen, nebezbedan i skupljaju se narkomani i skitnice. Deponija je sve veća, pacovi šetaju po parkiću i plašimo se da ćemo se svi zaraziti. Žalili smo se nadležnima, ali ništa nije urađeno kako bi se ovo sredilo“, rekla je ona.

Dodala je i da je pre pet godina organizovan skup za očuvanje bioskopa Slavica i da je zbog toga upućeno nekoliko dopisa raznim institucijama u gradu.

Prema njenim rečima, bioskop je prodat investitoru, a pripadnici obezbeđenja su građanima rekli da je to sada privatni posed i da se očekuje da će tu biti izgrađen stambeno-poslovni kompleks.

Iz Javno-komunalnog preduzeća Gradska čistoća rečeno je FoNetu da oni nisu nadležni da očiste tu divlju deponiju, već da to treba da uradi Javno-komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“, čija je dispečerka kazala da ne zna da li je to njihova nadležnost.

Moram da proverim da li smo mi ili Gradska čistoća nadležni, javiću vam za nekoliko dana. Možda pet, možda sedam, ne mogu da garantujem rok, rekla je dispečerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari