Smanjenjem zarada gradonačelnika Beograda, njegovog pomoćnika i zamenika i članova Gradske uprave za deset odsto, gradska kasa će uštedeti godišnje više od 2,5 miliona dinara, rečeno je juče u Skupštini Beograda. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas inicirao je, radi ušteda, smanjenje zarada i predložio redukovano korišćenje službenih automobila.

Takođe, ova bi inicijativa trebalo da bude početak racionalnijeg ponašanja koje iziskuje ekonomska kriza. Rečeno je da gradonačelnik platu prima preko Narodne kancelarije predsednika Republike i preusmerava je u humanitarne svrhe, kao što je to činio dok je sam bio na čelu Kancelarije i na funkciji ministra.

Đilas platu prijavljuje kao prihod koji se oporezuje, navode u Skupštini grada. Na pitanje od čega gradonačelnik živi, s obzirom na to da ne prima platu, rečeno je da je suvlasnik Multikoma, „vodeće kompanije za medijsko poslovanje na području bivše SFRJ“. Na pitanje da li su ti prihodi prijavljeni Republičkom odboru za rešavanje sukoba interesa, saopšteno je da su svi Đilasovi prihodi prijavljeni nadležnim službama. Prema Zakonu o rešavanju sukoba interesa, funkcioner može da ostvaruje prihode od firme čiji je suvlasnik, ali mora da prenese upravljačka prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari