Dodeljena priznanja "Heroj 35. Beogradskog maratona" 1Foto: Beogradski maraton

Na svečanosti u Starom dvoru danas su dodeljena posebna priznanja „Heroj 35. Beogradskog maratona“, institucijama i pojedincima koji su dali veliki doprinos i pomerili sopstvene granice na nedavno održanom 35. Beogradskom maratonu.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš rekao je da su heroji maratona pokazali da su šanse koje se naizgled čine nemogućim, i te kako moguće, poput, kako je naveo, nekoliko desetina osoba sa invaliditetom koje su učestovale u maratonu.

„Znamo koliko je teško pripremiti se za maraton i polumaraton, koji nose posebnu emociju, draž. Međutim postoje i oni pojedinci koji su spremni da žrtvuju sebe i svoj rezultat kako bi pomogli nekom drugom, zarad nekog višeg cilja. Heroj Beogradskog maratona nastao je upravo kako bismo kao društvo prepoznali i nagradili pojedince koji su svojim delima primeri čovekoljublja i solidarnosti, i koji su uradili mnogo više od istrčanog maratona. Oni su doprineli da neko ko to inače ne bi mogao sam, uz njihovu pomoć završi maraton. Pokazali su da je apsolutno sve moguće uz želju i volju i svojevrstan napor kako bi se postigao odredjeni cilj. Svi oni zajedno su danas ovde i oni su Heroji 35. Beogradskog maratona“, naveo je on.

Dodeljena priznanja "Heroj 35. Beogradskog maratona" 2
Foto: Beogradski maraton

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević poručio je da je Beogradski maraton najmasovnija i jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u Beogradu, te izrazio uverenje da će se dugogodišnja saradnja Grada i organizatora nastaviti.

„Beogradski maraton danas je najmanje trkački događaj. To je pre svega društveni događaj, u kome najveći broj učesnika čine rekreativci koji žele sebi da postave nove granice“, poručio je Nikodijević.

On je rekao da veruje da će Beogradski maraton služiti za popularizaciju sporta i da će, ističe, nastaviti da se gradi kao jedan od simbola glavnog grada.

Među dobitnicima su osobe sa invaliditetom, ali i volonteri – njihovi pomagači, trkačke organizacije, institucije, među njima i najstariji učesnik koji ima 88 godina, ali i roditelji blizanaca koji su istrčali polumaraton.

Zahvalnicu za poseban doprinos Beogradskom maratonu primili su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Srpski atletski savez, Turistička organizacija Beograda i pojedine kompanije.

U ime grada Beograda priznanje je primio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, a u ime Ministarstva sporta i omladine, ministar Vanja Udovičić.

Beogradski maraton održan je 15. maja na ulicama glavnog grada i okupio je više od 6.700 učesnika iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari