DS: Predlog o trasama metroa što pre povući sa dnevnog reda 1Foto: Pixabay/TheOtherKev

Demokratska stranka (DS) zatražila je da se predlog o trasama metroa povuče sa dnevnog reda sednice Komisije za planove Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za utorak.

„U primedbama na nacrt aktuelnog plana koje je detaljno razradio Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu navedeni su brojni razlozi koji nedvosmisleno ukazuju da aktuelni predlog nije u interesu građana, već isključivo pripadnika i saradnika bahate vlasti“, ocenjuje se u današnjem saopštenju DS-a.

Dodaje se i da i da aktuelni predlog linija metroa zaobilazi sve fakultete, Klinički centar, turistički važne delove Beograda, Novi Beograd kao opštinu sa najvećim brojem stanovnika u regionu, a da će projekat biti dodeljen u neposrednoj pogodbi.

„DS insistira… da gradnja metroa za građane, koju će podržati stručna javnost, bude poverena najpovoljnijem ponuđaču po sprovedenom međunarodnom tenderu i poručuju svim učesnicima ovog procesa da će u slučaju usvajanja predloga u sadašnjem obliku biti pozvani na odgovornost čim dođe do promene vlasti“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari