DS: U beogradskom naselju Mirijevo planirana, na zelenim površinama, gradnja 4.500 stanova 1Ilustracija Foto: MOD (Arhiva)

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je u beogradskom naselju Mirijevo na zelenim površinama planirana gradnja više od 4.500 stanova i zbog toga je kritikovala zamenika gradonačalnika Gorana Vesića.

Gradski odbor DS je u saopštenju naveo da se mora pomoći građanima Mirijeva iz udruženja „Mirijevo zeleno i zdravo“ koji su se pobunili protiv uništavanja zelene oaze i „zbog toga već trpe pretnje“.

U saopštenju se podseća da će 9. maja biti nastavljena javna rasprava u vezi sa planom detaljne regulacije područja Bajdina u Mirijevu i navodi da je planirano da, umesto šume i zelenila, nikne više od 4.500 stanova.

DS upozorava da će građani Mirijeva, umesto zelene oaze, dobiti još hiljade automobila, koji će, kako je navedeno, katastrofalnu saobraćajnu situaciju u tom kraju samo učiniti još gorom.

Dodaje se da je pre izbora zamenik gradonačelnik Goran Vesić obećavao sadnju milion stabala, a da je sada, pošto su izbori završeni, „nasrnuo na 66 hektara šume na Mirijevu“.

U saopštenju je navedeno da će se ti stanovi graditi na području kroz koje protiče potok i na kojem su evidentirana tri aktivna i dva potencijalna klizišta.
DS je istakala da će uvek podržavati građane koji se bore za očuvanje humanih uslova za život, te dodala da je umesto seče, potrebna hitna legalizacija svih zelenih površina u Beogradu, kako bi bili zaštićeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari