DS zahteva hitno povlačenje Generalnog urbanističkog plana iz procedure 1Foto: Printscreen

Opštinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd zatražio je danas hitno povlačenje Generalnog urbanističkog plana iz procedure, navodeći niz zamerki na taj dokument.

„Tamo gde je sa ponižavanjem Beograđana i uništavanjem Beograda stala krajem marta, vlast naprednjačkog kartela je nastavila već prvog radnog dana po konstituisanju Skupštine Beograda“, ističe u saopštenju DS.

Navodeći da je predlog Generalnog urbanističkog plana stavljen na javni uvi, DS ističe nekoliko zamerki, između ostalog, da je taj nacrt je „rađen tajno“ i da u formiranju tog dokumenta „nisu učestvovali ni građani niti šira stručna javnost“.

Istovremeno, DS smatra da je „tajming objavljivanja problematičan jer je u sezoni godišnjih odmora“, s obzirom da je po Zakonu o radu, upravo 30. jun krajnji rok da se iskoriste preostali godišnji odmori za prethodnu godinu.

Demokratska stranka smatra da je „potpuno je neprihvatljivo da rok u kome se može izvršiti javni uvid bude 14 radnih dana“.

„Aktuelna vlast nema ni trunku legitimiteta kojim bi branila ovaj strateški dokument. Ne zaboravimo, kartel je u Beogradu, uprkos svim naporima, osvojio 70.000 glasova manje od opozicije, a prva stvar koju je uradio bila je
‘kupovina’ jednog odbornika“, ističe u saopštenju DS.

Ta stranka naglašava da je „povlačenje ovog dokumenta iz procedure jedini ispravan potez koji bi omogućio da predlog Generalnog urbanističkog plana bude izrađen tako da zadovolji interese Beograđana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari