Dvodnevna obustava železničkog saobraćaja u Batajnici 1Foto: Gordan Gorunović

Železnički saobraćaj na tri stanična koloseka u Batajnici, kao i na deonici pruge Batajnica – Nova Pazova biće obustavljen od danas u 13.45 do ponedeljka, 25. oktobra u 13.45 zbog radova na izgradnji pruge za velike brzine u železničkoj stanici Batajnica, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Zbog radova u periodu od 48 sati neće biti moguć saobraćaj vozova na deonicama pruge Surčin – Batajnica – Nova Pazova i Zemun – Batajnica – Nova Pazova.

U unutrašnjem saobraćaju to znači da će putnički vozovi koji iz Šida za Batajnicu polaze po redu vožnje u 14.20 i u 16.57, kao i iz Šida za Zemun u 19.12 sati, danas i sutra saobraćati iz Šida samo do Nove Pazove.

Takođe, vozovi koji iz Batajnice za Šid po redu vožnje saobraćaju u 16.25 i u 19.54, u dane vikenda ići će samo na relaciji Nova Pazova – Šid.

U nedelju, 24. oktobra i ponedeljak, 25. oktobra voz koji po redu vožnje iz Zemuna za Šid polazi u 5.18, kao i iz Batajnice za Šid u 8.19, polaziće za Šid iz stanice Nova Pazova, dok će voz koji po redu vožnje polazi u 5.55 iz Šida za Batajnicu ta dva dana saobraćati samo do Nove Pazove.

Kada je reč o vozovima iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, oni će saobraćati i naredna tri dana u skladu sa izmenjenim redom vožnje koji se primenjuje od 16. oktobra zbog infrastrukturnih radova. Pored toga, još će i BG Voz koji po redu vožnje polazi iz Batajnice za Ovču u 15.50, danas krenuti u 16.07 iz Zemuna za Ovču.

Radove izvodi konzorcijum kineskih kompanija China Railway International i China Communication Construction Company, koji je zadužen za izgradnju pruge za velike brzine između Beograd Centra i Stare Pazove.

Upozoreno je da je svako kretanje u zoni izvođenja radova u Batajnici zabranjeno i opasno, a da je kontaktna mreža pod naponom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari