Ekološki ustanak najavio za sutra protest na Makišu 1Beograd, 10.04.2021. - Protest "Ekoloski ustanak poceo je danas u 13 casova ispred Doma Narodne skupstine. Trenutno se ispred Skupstine nalazi nekoliko hiljadaljudi. Kasnije ce se uputiti do Vlade Srbije, zatim do predstavnistva kompanije Rio Titno, a na kraju i do Radio-televizije Srbije. Na fotografiji aktivista pokreta "Odbranimo reke Stare planine" Aleksandar Jovanovic Cuta. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Pokret Ekološki ustanak najavio je danas da će u ponedeljak u podne organizovati protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš jer smatra da će biti ugroženo izgradnjom metroa.

Pokret je pozvao sve opozicionare koji „brane javni interes“ i koji pretenduju da izađu na predstojeće izbore, kao i sve organizacije civilnog društva i građane da se uključe u odbranu Makiša.

„Ekološki ustanak nagalašava da su svi institucionalni mehanizmi za odbranu Makiša iscrpljeni. Da je vlast odlučna u nameri da zarad milion kvadrata, a na štetu svih nas, ispuni svoj plan i otpočne gradnju na Makiškom polju, i time dovede do potpunog uništenja najvećeg beogradskog vodoizvorišta“, navode u saopštenju.

Dodali su da će Beograd ostati bez pijeće vode, najpre kontaminacijom građevinskim otpadom, a potom i potpunim nestankom vodoizvorišta.

„Pozivamo sve da skinu svoja obeležja i da se nađemo sutra na Makišu, da odbranimo našu vodu sa česme. Pitanje pijaće vode je veće od svih nas, i jedino tako, zajednički sa svim građanima se mora braniti“, navode iz Pokreta Ekološki ustanak.

Ministar finansija Siniša Mali danas je objavio da je sve spremno da sutra zvanično počnu radovi na Makiškom polju, u okviru projekta izgradnje beogradskog metroa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Ekološki ustanak najavio za sutra protest na Makišu”

  1. Beograd je ostao bez dostojanstva,bez duše,vazduha i sada vode,zato smeća i smrada ima koliko hoćeš.

  2. Pokažimo Vesiću i Malom da je devetogodišnjem razaranju Beograda u njihovoj režiji došao kraj.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.