Ekološki ustanak najavio za sutra protest na Makišu 1Foto: Beta/Emil Vaš

Pokret Ekološki ustanak najavio je danas da će u ponedeljak u podne organizovati protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš jer smatra da će biti ugroženo izgradnjom metroa.

Pokret je pozvao sve opozicionare koji „brane javni interes“ i koji pretenduju da izađu na predstojeće izbore, kao i sve organizacije civilnog društva i građane da se uključe u odbranu Makiša.

„Ekološki ustanak nagalašava da su svi institucionalni mehanizmi za odbranu Makiša iscrpljeni. Da je vlast odlučna u nameri da zarad milion kvadrata, a na štetu svih nas, ispuni svoj plan i otpočne gradnju na Makiškom polju, i time dovede do potpunog uništenja najvećeg beogradskog vodoizvorišta“, navode u saopštenju.

Dodali su da će Beograd ostati bez pijeće vode, najpre kontaminacijom građevinskim otpadom, a potom i potpunim nestankom vodoizvorišta.

„Pozivamo sve da skinu svoja obeležja i da se nađemo sutra na Makišu, da odbranimo našu vodu sa česme. Pitanje pijaće vode je veće od svih nas, i jedino tako, zajednički sa svim građanima se mora braniti“, navode iz Pokreta Ekološki ustanak.

Ministar finansija Siniša Mali danas je objavio da je sve spremno da sutra zvanično počnu radovi na Makiškom polju, u okviru projekta izgradnje beogradskog metroa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari